Arusha, Kuule!

Hankkeen taustaa

Kun saavuimme Meru Primary Schooliin (MPS) vuonna 2011, saimme tietää, että vain 5% kuulovammaisista lapsista osallistuu perusopetukseen ja läpäisee 7. luokan lopussa kansalliset testit, ja hyvin harvat näistä oppilaista jatkavat toisen asteen koulutukseen. Yhteistyössä koulun rehtorin ja erityisopettajien kanssa parannamme oppimisympäristöä ja tarjoamme jatkuvaa koulutusta henkilökunnalle näiden oppimistulosten parantamiseksi.

Antti ja Eva

Hankkeen eteneminen

2013 alkoi yhteistyö, jonka tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää kuurojen yksikön opettajakunnan ja teknisen henkilöstön tietoteknisiä-  ja kouluttajataitoja. He toimivat ja tulevat toimimaan Arushan ja sen ympäristön opettajien kouluttajina ja mentoreina laajennettaessa digiteknologisten oppimisympäristöjen tuntemusta tansanialaisessa koulumaailmassa. Meru Primary Schoolissa (MPS:n) on otettu käyttöön kuuroille soveltuvia oppimateriaaleja. Ohjaamme koulun henkilöstöä hakemaan tarvittavia uusia oppimateriaaleja ja myös valmistamaan niitä

Tuemme materiaalisesti kuuroja oppilaita toimittamalla heidän tarvitsemia koulutarvikkeita, laukkuja, koulupukuja etc. Järjestämme myös matka-avustuksia vähävaraisille kaukaa tuleville oppilaille.

Olemme toteuttaneet mm. oppimiskeskuksen rakentamisen yksityisen erillisrahoituksen turvin. Oppimiskeskus palvelee opetustiloina MPS:n kuurojen yksikköä. Se on varustettu nykyaikaisella teknologialla, langattomalla verkolla, valokuituyhteydellä ja aurinkoenergiajärjestelmällä. Oppimiskeskuksen varustamisen mahdollisti Ulkoasiainministeriön hanketuki vuosina 2014-2016.

Oppimiskeskus

Suuri unelmamme täyttyi: Merun koulun uusi oppimiskeskus avattiin 19.8.2015

Yksityisellä rahoituksella rakensimme uuden oppimiskeskuksen, joka toimii luokkahuoneina MPS:n kuurojen yksikölle. Tämä keskus on varustettu huipputeknologialla, kuten langattomalla internetillä, valokuituyhteydellä ja aurinkoenergiajärjestelmällä. Näiden tilojen asennus mahdollistui Suomen ulkoministeriön taloudellisella tuella vuosina 2014–2016.

Ulkoministeriö tarjosi tarvittavan rahoituksen, jotta keskus voitiin varustaa valokuituinternet-yhteydellä, langattomalla verkolla verkkopohjaista opetusta varten, tietokoneilla, interaktiivisilla projektoreilla, dokumenttikameroilla, tulostimella sekä aurinkoenergiajärjestelmällä luotettavan sähköntoimituksen varmistamiseksi. Tämä keskus ei palvellut ainoastaan perusopetusta, vaan tarjosi myös koulutusta eri Arushan henkilöstöryhmille sekä koulunsa keskeyttäneille kuuroille nuorille.

Hankkeen aikana koulutimme kaksi ICT-tukiteknikkoa sekä yhden ohjelmakoordinaattorin. Hankkeen päätyttyä Arushan kaupunki palkkasi kaikki kouluttamamme henkilöt, mikä varmisti inklusiivisen koulutuksen ja koulun jälkeisten aktiviteettien jatkuvuuden. ICT-tuki on pidentänyt oppimiskeskukseen hankittujen resurssien ja laitteiden käyttöikää.

KUVIA OPPIMISKESKUKSESTA