Arusha, kuule!

Anna erilainen joululahja

Seuraa tavoitteen saavuttamista (linkki toiselle sivulle).


Hyvä ystävä!

Joulu lähestyy ja pian on aika miettiä joululahjoja.
Meillä olisi sinulle hyvä ehdotus: auta meitä auttamaan Tansanian lapsia ja nuoria!

Meillä on ollut kohta 6 vuotta meneillään Arushassa Merun peruskoulun kuurojen yksikön kehittämisprojekti, josta on saatu erinomaisia tuloksia. Oppilaiden oppimistulokset ovat parantuneet huomattavasti ja suurin osa heistä saavuttaa nyt kelpoisuuden toisen asteen opintoihin.

Näinä kuutena vuotena olemme rakentaneet ja varustaneet yksikön yhteyteen nykyaikaisin tietoteknisin laittein varustetun oppimiskeskuksen (kiitos meitä tukeneille!) ja kouluttaneet opettajia niin erityispedagogiikassa kuin tietotekniikan opetuskäytössä. Olemme myös hankkineet koululle erilaisia oppimispelejä, kirjoja ja muita oppimisvälineitä sekä hankkineet oppilaille koulupukuja, sukkia, kenkiä ja reppuja.

Nyt toimintamme on laajentunut Arushan kaupungista Ngoswakin maasaikylään, jossa on maaliskuusta 2018 lähtien tarjottu lapsille koulussa aamiainen ja lounas. Tämän projektin alettua oppilasmäärä kasvoi muutamassa viikossa n. 420 oppilaasta 620 oppilaaseen. Vammaisia lapsia ei ennen koulussa ollut ollenkaan, mutta ruoka on hyvä houkutin – nyt heitä on 8. Tämä kertoo paljon siitä, minkälaisissa oloissa lapset siellä elävät.

Vuoden kouluruoka yhdelle oppilaalle maksaa 30€. Kyläläiset huolehtivat ruoanlaitossa tarvittavista puista sekä keittiöstä.

Kaikki keräämämme varat menevät LYHENTÄMÄTTÖMINÄ kohteeseensa ja teemme itse työt palkattomana vapaaehtoistyönä.

Verkkokaupastamme voit ostaa lahjoja helposti ja printata sitten kortin, jossa kerrot lahjansaajalle lahjastasi:
https://holvi.com/shop/fse-ry/

Vaihtoehtoisesti voit maksaa valitsemasi summan tilille:
Saaja: FSE ry
IBAN: FI79 7997 7993 1407 35
BIC: HOLVFIHH
Viitenumero: 2018 12246

Terveisin ja iloista joulun odotusta
Eva & Antti

Antti Ngoswakin koulun oppilaiden ympäröimänä

Tavoitteesta (18600€) kerätty: